Trubičky z jablek i Skaličský med mezi oceněnými výrobky Regionální potravinou Olomouckého kraje

Prestižní značku kvality Regionální potravina Olomouckého kraje si z rukou ředitelky Regionálního odboru SZIF Kateřiny Mračkové, náměstka ministra zemědělství Miroslava Skřivánka a hejtmana Olomouckého kraje Josefa Suchánka převzalo na slavnostním vyhlášení v Olomouci devět lokálních producentů. Komise vybírala ze 145 produktů od 45 výrobců a mezi vyznamenané patří ručně vyráběný ovčí sýr i domácí masové klobásy s Olomouckými tvarůžky.

Značku Regionální potravina Olomouckého kraje roku 2024 získaly tyto výrobky:
KATEGORIEVÝROBEK A VÝROBCE
1MASNÉ VÝROBKY TEPELNĚ OPRACOVANÉKLOBÁSA S TVARŮŽKY - ANTONÍN JELÍNEK / LAHŮDKY Z HANÉ
2MASNÉ VÝROBKY TRVANLIVÉ, TEPELNĚ NEOPRACOVANÉ, KONZERVY A POLOKONZERVYHOVĚZÍ VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ - AGRODRUŽSTVO ZÁBŘEH
3SÝRY VČETNĚ TVAROHUSÝR NA GRIL OVČÍ - MICHAL HRDLIČKA / OFČÍ SÝRY BRNÍČKO
4MLÉČNÉ VÝROBKY OSTATNÍPOMAZÁNKA TVAROHOVÁ S PAPRIKOU - MVDR. VÁCLAV OSIČKA / DOUBRAVSKÝ DVŮR
5PEKAŘSKÉ VÝROBKY VČETNĚ TĚSTOVINDRÁSALOVY HUBANCE - PETR SOUČEK / CUKRÁRNA GALERIE
6CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY VČETNĚ CUKROVINEKOŘECHOVÁ LASKONKA - MONIKA TUROŇOVÁ / CUKRÁRNA V ULIČCE
7ALKOHOLICKÉ A NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE„DĚTKOVSKÉ“ MOŠT - HOSPODÁŘSKÉ DRUŽSTVO URČICE, DRUŽSTVO
8OVOCE A ZELENINA V ČERSTVÉ NEBO ZPRACOVANÉ FORMĚOVOCNÉ TRUBIČKY JABLEČNÉ - EDUARD KOZÁK / LUČICKÉ SADY
9OSTATNÍSKALIČSKÝ MED – KVĚTOVÝ LIPOVÝ - JAROSLAV JURÁŇ – VČELÍ FARMA SKALIČKA


Říká pan doktor Václav Osička k vítězství v soutěži Regionální potravina Olomouckého kraje

„Pro naši farmu je Regionální potravina především příležitostí setkat se s lidmi, kteří mají rádi dobré jídlo, tradice, náš kraj. Je to nejenom setkání s farmáři a výrobci lokálních produktů, ale také s týmem nadšenců, kteří soutěž organizují a věnují jí hodně úsilí a energie. Pro zákazníky je to možnost seznámit se v rámci značky s mnoha kvalitními produkty, které v našem regionu máme k dispozici. Navíc máme jistotu, že si pod označením Regionální potravina koupíme skutečně kvalitní výrobek z našeho regionu, který za tímto „titulem“ musel ujít nelehkou cestu. Takže od nás velké poděkování Ministerstvu zemědělství a všem organizátorům, kteří se na přípravě soutěže podílejí,“ říká s vděčností k vítězství v soutěži Regionální potravina Olomouckého kraje v kategorii Mléčné výrobky ostatní pan doktor Václav Osička.

Regionální potravina

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství, přičemž Fond tuto národní značku kvality potravin administruje. Cílem soutěže je podpora domácích producentů lokálních potravin a motivace zákazníků k jejich vyhledávání na pultech obchodů, farmářských trzích či přímo u výrobců. Probíhá ve všech krajích České republiky a soutěžit o značku Regionální potravina mohou producenti malých a středních zemědělských nebo potravinářských podniků. Oceněný výrobek pak získává právo užívat značku zdarma po dobu čtyř let. Producenti se rovněž mohou zapojit do různých marketingových aktivit na podporu jejich podnikání. Mezi nejvýznamnější marketingové nástroje patří podpora značky v médiích. Značka Regionální potravina se objevuje například v televizních pořadech Kluci v akci či Herbář. Pravidelně se můžete se značkou Regionální potravina setkat v časopisech Apetit, Gurmet, Forbes a na významných akcích jako jsou Dožínky na Letné, Vinobraní na Pražském hradě a Země živitelka.
Informace o oceněných produktech a další informace naleznete na Oceněné potraviny – Regionální potravina (regionalnipotravina.cz).




Redakce KIS, 04.10.2024

          zpět...